ΔΙΑΦΟΡΑ
Typography

Πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο Φωκιανός στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην ανδρών Γυναικών και Νέων Α/Γ σε αγώνα που έγινε στο Άστρο Κυνουρίας τη προηγούμενη εβδομάδα.

Εκτός από τους ενήλικες βαδιστές της Καρδίτσας υπάρχουν και οι μικρότεροι που δείχνουν τον δρόμο των επιτυχιών και την συνέχεια στο αγώνισμα. Η Καρδίτσα εκτός από πόλη του ποδηλάτου να είναι και η πόλη του Βάδην.

Πανελληνιονίκης στις Νέες Γυναίκες αναδείχθηκε η Χρύσα Αρβανιτάκου στον πρώτο της αγώνα σε απόσταση 20.000μ Βάδην με χρόνο 1ώρα.55΄.00΄΄ η αθλήτρια του Φωκιανού δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις συναθλήτριές της και κατάφερε άνετα να κερδίσει τον αγώνα με διαφορά 19 λεπτών από την δεύτερη αθλήτρια. Η Χρύσα κατέλαβε και τη 5η θέση στην κατηγορία των Γυναικών.

Δεύτερος Πανελληνιονίκης ήταν ο νέος ταλαντούχος Άνδρας, Αριστοτέλης Μπούσδας στην απόσταση των 20.000μ Βάδην με χρόνο 1ώρα.44΄.35΄΄ την μεγαλύτερη διάκριση ως τώρα σε μεγάλη κατηγορία. Η παρουσία του ήταν εκπληκτική αν αναλογιστούμε ότι στον αγώνα επικρατούσαν άθλιες καιρικές συνθήκες με έντονο αέρα. Ο αθλητής ήταν και 6ος Πανελληνιονίκης στην μεγάλη κατηγορία των Ανδρών.

Ο άλλος νέος Άνδρας Ανδρέας Παπαστεργίου δεν μπόρεσε να δείξει τις δυνατότητες που έχει στο αγώνισμα. Δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα επηρεαζόμενος, του καιρού και ενός τραυματισμού που έχει επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις του τον τελευταίο μήνα.

Να αναφέρουμε ότι και οι τρεις αθλητές έχουν φορέσει το Εθνόσημο, έχουν συμμετάσχει σε αγώνες με την Εθνική Ομάδα Στίβου και έχουν διακριθεί .

Ταυτόχρονα με το Πανελλήνιο βάδην έγινε και Ημερίδα όλων των κατηγοριών με συμμετοχή μικρών αθλητών του Φωκιανού. Η διάκριση ήρθε με το Χάλκινο μετάλλιο της Εύας Βαϊοπούλου που στα 3.000μ Βάδην με ατομικό ρεκόρ πάνω από ένα λεπτό και χρόνο 17΄.11΄΄ η αθλήτρια στάθηκε πολύ καλά στον αγώνα και έδειξε ότι μπορεί να διακριθεί και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της το καλοκαίρι.

Στα 5.000μ Βάδην η Μαρία Τσιανάβα αν και μικρή αγωνίσθηκε σε μεγαλύτερη απόσταση, ήταν 7η με χρόνο 30΄.41΄΄, δείχνοντας και αυτή πολύ καλά σημάδια βελτίωσης,  που θα την οδηγήσουν στην διάκριση ενός μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Οι δύο μικρές αθλήτριες του Φωκιανού έχουν κερδίσει τον τίτλο του Πανελληνιονίκη την περσινή περίοδο.

Για τεχνικούς λόγους δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα η Εφραιμία Μπαρκαλή στα 20.000μ και ο Παναγιώτης Σάλτης στα 10.000μ Παίδων.

Με την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βάδην βρίσκει τον Φωκιανό που αναπτύσσει το βάδην, πρώτο σωματείο στην Ελλάδα σε συγκέντρωση βαθμών. Αυτή είναι και η ανταμοιβή των ανθρώπων του που κοπιάζουν σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου, για την καλή παρουσία των αθλητών, σε όλα τα πρωταθλήματα από μαζικούς ως Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς αγώνες.

Βαθμολογία Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βάδην Α/Γ και Νέων Α/Γ

1ος Φωκιανός Καρδίτσας 39 βαθμοί

2ος Γ.Α.Σ Ιλλισός 27 βαθμοί

3ος Α.Γ.Ε.Σ Κάμειρος 22 βαθμοί

4ος Α.Ε. Ολυμπιάς Πατρών 21 βαθμοί

5ος Παμμηλιακός Α.Σ 13 βαθμοί

6Ος Α.Γ.Σ Ν Ιωνίας 13 βαθμοί

7ος Γ.Σ. Βέλος Παλαιού Φαλήρου 11 βαθμοί

8ος Εθνικός .Γ.Σ 10 βαθμοί

9ος Ο.Κ.Α Βικέλας Βέροιας 8 βαθμοί

vadin kin 1

vadin kin 2

vadin kin 3

vadin kin 4

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->