ΑΡΘΡΑ
Typography

Από φορείς και συλλόγους λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας πρωτοστατώντας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, με συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αυτές και με κάλεσμα για κλείσιμο των καταστημάτων την ώρα των κηδειών των δύο συμπολιτών μας,όπου υπήρχε καθολική συμμετοχή, ενημερώνει τα μέλη του ότι στη συγκέντρωση στις 16/03/2023 και ώρα 12:00  τo ΔΣ του Συλλόγου  θα είναι  εκεί για να διαμαρτυρηθεί, να εκφράσει την οδύνη του και να απαιτήσει  τα εξής:

  • Nα μην έχουμε ποτέ ξανά ανάλογα δυστυχήματα ούτε τέτοιον βαρύ φόρο αίματος.
  • Την ανάγκη για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές μεταφορές και συγκοινωνίες συνολικά.
  • Την άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.
  • Την επίσπευση των μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού του συνόλου των σιδηροδρομικών, αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων μεταφορικών υποδομών.
  • Την άμεση επαναλειτουργία, με ασφάλεια αυτή τη φορά, των σιδηροδρομικών γραμμών.

 Αντίστοιχα προτείνουμε προς όλους τους συναδέλφους τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατί μέσα από την συμβολή μας στις κινητοποιήσεις, εκφράζουμε την  δυσαρέσκειά μας προς το κράτος για την χρόνια αναποτελεσματικότητά του και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες εκσυγχρονισμού που επιτάσσει μια σύγχρονη Πολιτεία.

                                                Από την Διοίκηση του Συλλόγου

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) σας καλούν να συμμετέχουμε μαζικά όλες εμείς οι γυναίκες του μόχθου στη απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 16 Μάρτη 2023 που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία και να βροντοφωνάξουμε ότι “δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν την ζωή που ονειρεύονται, τη ζωή που τους αξίζει!!!”. 

          Πιάνουμε το νήμα από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της προηγούμενης εβδ 

ομάδας που σηματοδότησαν τη λαϊκή απαίτηση να μην ξεχαστεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη  και να επιβάλουμε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι γι αυτό. 

            Τώρα είναι η ώρα να μετατρέψουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε οργανωμένη δύναμη για να ξεμπροστιάσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις  που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ζωής μας. Με το συλλογικό αγώνα μας απαιτούμε να πληρώσουν και να τιμωρηθούν όλοι οι «μηχανοδηγοί» του τρένου της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρέτησαν πιστά την “απελευθέρωση” των μεταφορών. Αυτοί προχώρησαν στην κατάτμηση του ΟΣΕ,  χαρίζοντας στους ομίλους εκατομμύρια κάθε χρόνο μέχρι σήμερα. Αυτοί ευθύνονται για την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, την απουσία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τη θεσμοθέτηση της 9ημερης συνεχόμενης δουλειάς για τους σιδηροδρομικούς, τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στα τρένα, μέχρι και την κάλυψη θέσεων σταθμαρχών με μπλοκάκι.

            Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που θάβει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών. Είναι η ίδια βαρβαρότητα που διαιωνίζει σήμερα την γυναικεία ανισοτιμία  στο έδαφος της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τσακίζει τα δικαιώματα μας στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο

Απαιτούμε :

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.  
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και ΠΦΥ για όλες και όλους που θα καλύπτει τις ανάγκες για αποκατάσταση της υγείας χωρίς καμία πληρωμή για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

 

Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 12:00μμ στην Κεντρική Πλατεία της  Καρδίτσας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Τα κέρδη των εταιρειών φέρνουν τραγωδίες. Ασφαλείς, Δημόσιες, Φθηνές Συγκοινωνίες

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας 12:00- 14:00 και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας που αρνήθηκε να πάρει απόφαση για κλείσιμο των μαγαζιών την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Εμπορίου Θεσσαλίας έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για δίωρο κλείσιμο. Μάλιστα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στην Ομοσπονδία ψήφισε υπέρ του δίωρου κλεισίματος αλλά εδώ είναι αρνητικός στο κλείσιμο. 

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζομένων, νεολαίας και αυτοαπασχολούμενων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης.

Η οργή γίνεται αγώνας! Δεν είναι η ώρα της σιωπής!

Είναι η ώρα της φωνής και του ξεσηκωμού.

Την Πέμπτη αφήνουμε την δουλειά και κατεβαίνουμε στο δρόμο: Για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη και της πολιτικής που το προκάλεσε. Γιατί τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών ήταν συνάδελφοι μας, συγγενείς, φίλοι, γείτονες, ήταν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, το δικό μας παιδί. Γιατί έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί, να μην ξανασυμβεί. Μόνο η λαϊκή δράση μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήρθε από το πουθενά. Εδώ και καιρό οι σιδηροδρομικοί προειδοποιούσαν ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Αυτές είναι οι "απελευθερωμένες" συγκοινωνίες, στο βωμό του κέρδους των "λίγων", θυσιάζονται ακόμα και οι ζωές των «πολλών».

Αυτό είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις τους που εκσυγχρονίζει την φορολογική πολιτική και τους πλειστηριασμούς online, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλείς μεταφορές και όλα τα αναγκαία κοινωνικά δικαιώματα όπως η προστασία της υγείας, η προστασία από φυσικές καταστροφές. Το είδαμε και στην πόλη μας με τις πλημμύρες του Ιανού, που ήμασταν απροστάτευτοι λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων που μετά από 2 χρόνια δεν έχουν προχωρήσει ακόμα και κάθε φορά που βρέχει είμαστε με το άγχος μην ξαναπλημμυρίσουμε και ξαναχάσουμε το βιος μας. Η δράση καθενός από μας να γίνει εμπόδιο στην εγκληματική πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Να παρθούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.

 

 ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Πέμπτη 16 Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Συγκέντρωση 12μ Κεντρική πλατεία

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Καταγγέλλουμε το ψέμα που διακινούν διάφορα ΜΜΕ ότι η Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16/3 κρίθηκε παράνομη. Η αλήθεια είναι ότι παράνομη κρίθηκε η απεργία/αποχή στο δημόσιο από τις διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπάλληλων. Με αυτή την προβοκατόρικη στάση επιχειρείται να δημιουργηθεί σύγχυση στους δημοσίους υπαλλήλους για να μην απεργήσουν. Αυτό πρέπει να μας πεισμώσει και να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία. Από την άλλη, ξανά η κυβέρνηση με τις αποφάσεις των δικαστηρίων επιχειρεί να καταστείλει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Απάντηση θα πάρουν ενότητα και αγώνα.

Οι συγκλονιστικές μαζικές κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα και σε όλη τη χώρα που έγιναν τις προηγούμενες μέρες ανέδειξαν τη δίκαιη λαϊκή οργή για τη διάλυση των σιδηροδρομικών μεταφορών, την κρατική αδιαφορία, τις ιδιωτικοποιήσεις όλη την πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, που οδήγησαν στο έγκλημα.

Είδαμε ολοκάθαρα, μπροστά στα μάτια μας, πως το κεφάλαιο δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές για την κερδοφορία του. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.

Η οργή της νεολαίας και όλου του λαού πρέπει να συνεχιστεί, να γίνει μαζικός αγώνας ενάντια στο έγκλημα και στην πολιτική που το προκάλεσε! Στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Μάρτη, οι δρόμοι όλης της χώρας πρέπει να γεμίσουν ξανά με διαδηλωτές! Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Καρδίτσα, με την συγκέντρωση στις 12μ στην κεντρική πλατεία. Η ΑΠΕΡΓΙΑ αφορά όλο το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπαιδευτικοί της Καρδίτσας πρέπει να είναι παρόντες.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί:

  • για ν' αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες
  • για φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες
  • για μαζικές προσλήψεις προσωπικού στις συγκοινωνίες
  • για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής
  • για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του συστήματος
  • για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΕΓΗ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Τα εγκλήματα του συστήματος ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ θα τα σταματήσουν

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ                         ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ

 Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στις 8/3. Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3.

Είναι ο μόνος δρόμος για να μη συγκαλυφθεί,να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους:Το κράτος των λίγων, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας,τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη.

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη!

Για τα δεκάδες εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος μας.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τους χιλιάδες νεκρούς και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας την περίοδο της πανδημίας. Για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν ρημάξει από προσωπικό και υποδομές, για την εντατικοποίηση των υγειονομικών, τις μακροχρόνιες αναμονές των ασθενών,την  οικονομική αφαίμαξη του λαού για να βρει την υγειά του. Την ίδια στιγμή η πανδημία μετατράπηκε σε χρυσή ευκαιρία,σε «αγελάδα» μετρητών και κερδώνγια τους επιχειρηματικούς  ομίλους της υγείας.

Είναι αδίστακτοι!

Την ίδια ώρα που το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων,της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση και ψήφιση, την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το μοναδικό Παιδοογκολογικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα!

Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση και του νερού κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων,την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και της αποχέτευσης στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και των επιχειρηματικών κολοσσών.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

 

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!Οι ζωές μας μετράνε! Έχουν αξία!

 

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί. Ακόμα πιο αποφασισμένοι.

 

Συμμετέχουμε μαζικά:

  • Στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16/3 και στην απεργιακή συγκέντρωσηστην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας 12μ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

                                           

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ                                     ΜΗΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Καρδίτσας Νικόλαος Πλαστήρας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Καρδίτσας  καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική-Πανεργατική 

ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη , 16 του Μάρτη 2023,

που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Δ.Ο.Ε, ενώνοντας τη φωνή των

δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

  • • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος

των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

  • • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της

εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας 12:00 π.μ.

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->