upthessaly 

pilatospilatos1    

 

    

  

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Το νέο ισχυρό όργανο κάθε Δήμου, συνεπώς και του Δήμου Καρδίτσας, ονομάζεται από τις 2 Ιανουαρίου «Δημοτική Επιτροπή».


Ως γνωστόν καταργούνται η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπως και η Επιτροπή Διαβούλευσης και πλέον συμπυκνώνονται σε μία, την “Δημοτική Επιτροπή”.
Απαρτίζεται από 9 μέλη (8+ ο Δήμαρχος), εκ των οποίων τα 5 είναι της συμπολίτευσης και εκεί θα λαμβάνονται πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα αφορούν τον Δήμο. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα έχει βαρύνουσα σημασία στη λειτουργία του Δήμου.
Τα μέλη της «Δημοτικής Επιτροπής» εκλέχτηκαν στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς, το απόγευμα της 2ας Ιανουαρίου.
Η ιδιαιτερότητα της εκλογικής διαδικασίας ήταν πως διεξάγονταν με δύο ψηφοδέλτια. Ένα της πλειοψηφίας από το οποίο εκλέγονταν 5 μέλη και ένα συνολικά της μειοψηφίας από το οποίο εκλέγονταν 3 μέλη. Κάτι που πρακτικά σήμαινε ότι η μείζονα μειοψηφία του κ. Γεννάδιου είχε τη δυνατότητα να εκλέξει και τα τρία μέλη λόγω αριθμητικών δεδομένων.
Πριν τη διαδικασία ο κ. Γάζος απηύθυνε ουσιαστικά πρόταση για εκπροσώπηση στην επιτροπή από όλους τους συνδυασμούς. Πρόταση που εμμέσως πλην σαφώς αφορούσε ουσιαστικά μόνο τον κ. Γεννάδιο μιας και όπως προαναφέραμε υπήρχαν ξεχωριστές κάλπες. Μετά από σύντομη διαβούλευση και τη συναίνεση του κ. Γεννάδιου στην Δημοτική Επιτροπή εκλέχτηκαν σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας.
Από την ομάδα της πλειοψηφίας εκλέχτηκαν ως τακτική μέλη με 12 ψήφους οι:
Αντωνίου Σωτήρης
Μακρή Όλγα,
Μουταρέλος Πέτρος,
Παπαδημητρίου Χαρίλαος,
Σβερώνης Παναγιώτης

Ως αναπληρωματικά μέλη (9 ψήφους):
Αγγελίδης Χαράλαμπος
Ευθυμίου Παναγιώτης
Κολοβός Κωνσταντίνος
Μπαζή Μελίνα
Ρόβας Ιωάννης
Από την Αντιπολίτευση εκλέγονται οι
Σβάρνας Ιωάννης 7
Γάζος Εκτορας 5
Ξυλομένος Κωνσταντίνος 2

Άρθρο 74Α Αρμοδιότητες δημοτικής επιτροπής

1. Από την αυτοδιοικητική περίοδο που άρχεται την 1η.1.2024, όπου στην κείμενη νομοθεσία γίνεται αναφορά ή παραπομπή στη οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής και την εκτελεστική επιτροπή των δήμων, καθώς και στις αρμοδιότητες αυτών, εφεξής νοείται η δημοτική επιτροπή, η οποία ασκεί τις αρμοδιότητες αυτές.

2. Η δημοτική επιτροπή, πλέον των αρμοδιοτήτων της παρ. 1, αποφασίζει και για τα εξής:

α) την υποβολή αιτημάτων πρόσληψης του πάσης φύσεως προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων και νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής και των συμβασιούχων μίσθωσης έργου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και για την αναγκαιότητα πρόσληψης του προσωπικού των άρθρων 206, 209, 211 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων [ν. 3584/2007 (Α’ 143)] και 36 του ν. 4765/2021 (Α’ 6),

β) την τροποποίηση του φυσικού ή οικονομικού αντικειμένου συμβάσεων, σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη σε κάθε περίπτωση νομοθεσία, και την έγκριση του πρωτοκόλλου παραλαβής με αιτιολογημένη απόφασή της,

γ) την έγκριση των όρων και τη σύναψη κάθε είδους προγραμματικών συμβάσεων και συμβάσεων του άρθρου 12 του ν. 4412/2016 (Α’ 147),

δ) τη διαγραφή χρεών και την απαλλαγή από προσαυξήσεις μέχρι του ποσού των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, κατά το άρθρο 174 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων [ν. 3463/2006 (Α’ 114)],

ε) την επιστροφή από τον Δήμο αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών,

στ) τη σύναψη χρηματοδοτικών μισθώσεων (leasing) μηχανολογικού εξοπλισμού και οχημάτων του Δήμου,

ζ) τις δωρεές εξοπλισμού, ειδών και οχημάτων σε άλλους δήμους ή κοινωφελείς οργανισμούς.»

e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 

  

 vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

  

   

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->