vas1vas2

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Κορυφαίοι επιστήμονες συνομιλούν με μαθητές στο 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

 

Το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τη Διεύθυνση ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Καρδίτσας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ενημερώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα για την κεντρική εκδήλωση του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ (Π.Μ.Μ.Φ.).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 και ώρα 10:45, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Μια μοναδική υβριδική εμπειρία γνώσης

Με κεντρικό σύνθημα «Τα Μαθηματικά Είναι Παντού», το Φεστιβάλ αναδεικνύει τη σύνδεση της επιστήμης με την καθημερινότητα, την τεχνολογία και τον πολιτισμό. Οι μαθητές της Καρδίτσας θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ζωντανά ερωτήματα και να συνομιλήσουν μέσω διαδικτυακής σύνδεσης με δύο διεθνούς φήμης ακαδημαϊκούς:

  • 11:00: τον κ. Αθανάσιο Φωκά, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Cambridge και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
  • 11:25: τον κ. Χρήστο Κίττα, Ομότιμο Καθηγητή και πρ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Μεγάλο ενδιαφέρον για το «Κυνήγι του Θησαυρού» & Βραβεύσεις

Το Φεστιβάλ σημειώνει ήδη εξαιρετική επιτυχία με τη βιωματική δράση «Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στη δράση αυτή, καθώς και στον διαδικτυακό διαγωνισμό επίλυσης γρίφων.

Πολιτισμός και Επιστήμη

Το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από πρωτότυπα δρώμενα, όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις δικές τους δημιουργίες στο πολιτιστικό πλαίσιο της εκδήλωσης.

e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 

  

kedriki odos

 vas3

 

 

  

   

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->