ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε ομιλία-ενημέρωση γιαγονείς και κηδεμόνες από το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα της κινητής μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Καρδίτσας με θέμα: «Οι συναισθηματικές και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες των εφήβων».

Την εκδήλωση οργάνωσαν και συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Καρακώστα Νίκη και Σιάκκα Νίκη. Οι ομιλήτριες του Τμήματος Ψυχικής Υγείας, ειδικές σε θέματα της ψυχοκοινωνικής υγείας των εφήβων, αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της οικογένειας και των σημαντικών άλλων (όπως του σχολείου και των συνομηλίκων) στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς των εφήβων. Τόνισαν ότι η κατανόηση καιη ακρόασηαποτελούν προστατευτικούς παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη και την ομαλή μετάβαση τους στην ενηλικίωση.Ως εξίσου σημαντική αναφέρθηκε, επίσης, και η αποφυγή στερεοτυπικών απαντήσεων (π.χ. «αυτό δεν είναι τίποτα», «σου τα έλεγα εγώ», «μη στεναχωριέσαι»), καθώς αυτές σκοπό έχουν κυρίως να υποβαθμίσουν το εκάστοτε πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Μετά το τέλος της ομιλίαςακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους συμμετέχοντες, καθώςοι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που παρευρέθηκαν εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την διαχείριση των δυσκολιών των εφήβων και δέχθηκαν εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου ευχαριστούν θερμά τις ομιλήτριες για τα καίρια θέματα που έθιξαν με επιστημονική ευθύνη και ευαισθησία, καθώς και τους γονείς που παρευρέθηκαν, καθώς η συνεργασία σχολείου και οικογένειας αποτελεί καθοριστική ασφαλιστική δικλείδα για την αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων και σχετίζονται με την εφηβεία.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->