Μια ξεχωριστή εκδήλωση με γεύση παράδοσης και άρωμα τσίπουρου ετοιμάζεται στον Νομό Καρδίτσας.
Οι διοργανωτές βρίσκονται ήδη στη φάση της προετοιμασίας ενός Διαγωνισμού / Τεστ Τσίπουρου με το χαρακτηριστικό σύνθημα «του θ’κό ’μ του τσίπρου είν’ τ’ καλύτερο», που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο των επαγγελματιών όσο και των ερασιτεχνών παραγωγών τσίπουρου της περιοχής.
Η εκδήλωση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2026, λίγο πριν το χειμερινό κλάδεμα, και ήδη αρκετοί παραγωγοί έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής. Παράλληλα, διατυπώνονται και πλήθος προτάσεων για τον εμπλουτισμό του προγράμματος, που αναμένεται να συνδυάσει παράδοση, γεύση και τοπική ανάπτυξη.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της καλλιέργειας του αμπελιού και της προσφοράς της σε διάφορους τομείς, αλλά και η προβολή της ποιότητας του τσίπουρου ως ενός αυθεντικού, φυσικού προϊόντος με βαθιές ρίζες στην ελληνική ύπαιθρο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση της διακίνησης του τσίπουρου σε χώρους εστίασης, καθώς και στη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης των αμπελουργών του νομού.
Οι διοργανωτές καλούν όλους τους παραγωγούς τσίπουρου του Νομού Καρδίτσας να συμμετάσχουν ενεργά στον Διαγωνισμό, αλλά και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.


